Eating and reading are two pleasures that combine admirably- CS Lewis

VM-uppehåll och personbästa!

Hallå allihop, jag är tillbaka! Som ni kanske har märkt har jag varit lite frånvarande i bloggandet under den senaste tiden.

Jag har nämligen varit fullt upptagen med att sitta inne och titta på tv. Säga vad man vill om olika sportevenemang men det finns ingenting som är så roligt som fotbolls-VM.

Någon mer än jag som suttit med näsan några centimeter från tv-skärmen och skrikit, gråtit och jublat den senaste månaden?

Sverige i kvartsfinal för första gången sedan 1994, hur underbart liksom…? Lite synd så klart att de inte tog sig vidare därifrån men är det några jag kan gå med på att få slå ut Sverige så är det just England. Mitt andra favoritlag i VM.

Personligen tyckte jag att England var värda att vinna. De spelade underhållande och bra fotboll utan filmningar och inget tjafs mot domarbesluten. Sådant gillar jag! Det gladde mig därför oerhört att se Brasilien, Argentina och Uruguay bli utslagna.

Jag menar, kom igen Neymar! Fakea en skada och sedan rulla hela vägen ut till omklädningsrummet och tillbaka – inte okej!

Nu blev det ju tyvärr varken Sverige eller England som vann guldet men jag ser väldigt mycket fram emot EM om två år. Sverige mot England i EM-final i London, det vill jag se år 2020. Will it come home then? Eller får vi svenskar bada i fontänen på Sergels Torg?

Grattis Frankrike, förresten! Allez les Bleus !

Det andra ämnet vi måste behandla idag har med träning att göra. Nämligen min egen träning.

Jag tänker här och nu ta tillfället i akt och skryta en aning över att jag idag har slått personbästa i marklyft!

På nyårsafton angav jag två löften. Det ena var att besöka minst två nya länder under 2018, redan avklarat. Italien och Tjeckien finns numera med på listan. Det andra var att klara av att lyfta 65 kilo i marklyft innan årets slut.

16 juli 2018. En dag som kommer gå till historien. Eller som i alla fall jag kommer komma ihåg ändå tills imorgon.

För drygt en månad sedan skadade jag ryggen till följd av för mycket marklyft med dålig teknik. Jag fick dra på mig dumstruten och snällt vänta ut skadan innan jag började träna igen. Då med betydligt lägre vikter än tidigare.

Jag kände mig därför lite extra stolt idag, både över att jag klarade mitt mål fem månader ”för tidigt” men också för att jag faktiskt kämpat hårt med att komma tillbaka från skadan genom att långsamt bygga upp en bra teknik och därefter lasta på mer vikt.

Det går att nå målen man har satt upp men det krävs lite tålamod och ett annat ryggskott för att förstå hur dumt det är att lyfta tunga vikter med kass teknik.

 Keep calm and continue loving football and deadlifts!

 //Ellen

Serier i maj och juni

Det må ha varit bra väder, men det hindrar inte mig från att plöja lite serier på kvällarna ändå.. Dock har jag och pojkvännen möjligtvis dragit ner på takten en aning. Efter att The Wire var färdigkollad är det liksom ingen serie som kunnat mäta sig med den. Tyvärr. Men det är bara att leta på. Det finns ju en hel del att välja på om man säger så..

1.       Westworld. Denna fantastiska serie kom nyligen med en andra säsong. Som nu är färdigsedd.. Andra säsongen var om möjligt ännu mer invecklad och krånglig än den första. Men den är grymt snygg, spännande, beroendeframkallande och magisk ändå. Jag förstår fortfarande inte riktigt vad som hänt. Och när. Och hur. Superkomplicerat slut. Men ändå. Se den!

2.       Last week Tonight with John Oliver. Vi har börjat med första säsongen, vilket innebär att vi ser på nyheter från 2014. Men det gör liksom inte så mycket, det är lika bra ändå. För mig som är dålig på att se nyheter, och som dessutom tappar fokus lätt, är denna serie helt perfekt. Allmänbildande, roligt, reflekterande och lärorikt. Det är ju också lite kul att se hur Trump framställs i showen. Innan han ens var aktuell som kandidat. Jag förstår fortfarande inte hur han kunde bli president.

3.       Retribution. Detta är en brittisk kortserie i fyra delar. Precis sett klart den nu! Den handlar om ett mord som begås på ett skotskt par, vilket mynnar ut i massa dolda hemligheter som kommer upp till ytan. Personporträtten är riktigt bra, handlingen är spännande och tempot är alldeles lagom. Skådespelarnainsatserna är riktigt bra och serien känns liksom välgjord. Ett bra serietips när man vill kunna avsluta en serie inom överskådlig framtid! 

 
Någon mer än mig som kollar serier fast det är sommar? Något tips på lager?

// Johanna

Veckans read-list

Till att börja med vill jag att vi kollektivt sörjer att min partner in crime Ellen inte kom fram till mig i helgen. Hon kom till Stockholm från Göteborg, sen var det stopp. Stor snyft! Vi skulle ju diskutera världsproblem och lösa dem tillsammans med lite rödvin. Men SAS hade andra planer. Typ ställa in plan. Inte okej!

Förutom att deppa ihop över Ellens frånvaro så har jag ockå läst och lyssnat lite böcker. Jag måste även säga att denna veckan gått lite för fort. Jag hinner inte med!! Den började ju nyss? Men kanske blir det så när man har skojigheter att göra. Som att se konsert med Beyonce och Jay Z till exempel..

Men till böckerna då.

Lästa böcker: I djupt vatten av Paula Hawkins. Inte lika bra som författarens mer kända bok Kvinnan på tåget. Dock läsvärd ändå!

Lyssnade böcker: Mischling av Affinity Konar och Late Bloomer av Emma Hamberg.

Allt som allt är jag nöjd med veckans läsning/lyssning. Jag hann inte klart med Galen i Insekter, men i gengäld läste jag ut en annan. Veckan bästa bokupplevelse var helt klart Mischling. Jag förstår varför den nominerats till Årets Bok.

I nästa vecka får jag försöka göra ett nytt försök med Galen i insekter. I lyssnarväg tänkte jag ge mig på Kvinnan i fönstret av A.J Finn samt Ditt livs affär av Fredrik Backman. 

 
// Johanna