Eating and reading are two pleasures that combine admirably- CS Lewis

Budapest By Day

Vart är vi på väg? Ett tips är att läsa rubriken. Här kommer helt enkelt en fortsättning på min och Evelinas eurotrip som vi gjorde för ett par veckor sedan. Kör en liten uppdelning av inläggen och resan så kan man få så mycket inspiration man vill av de olika resmålen.

Näst på tur är alltså Budapest! Närmare bestämt Budapest by day som rubriken antyder.

Vi anlände vid nio-tiden efter en natt på tåg. Själv hade jag sovit förvånansvärt bra, så dagen flöt på himla smidigt och bra! Risken är ju annars hög att man är seg efter en natt på skumpande tåg liksom.

Vi började med att ta oss till vårt hostel, checka in, samt äta frukost. Frukosten var MAFFIG. Detta frukosttema var genomgående för ett flertal ställen i närheten av där vi bodde. Området var typ upcoming, söderaktigt, lite turistigt, men framförallt väldigt mysigt. Vi bodde ett stenkast från en enorm synagoga också, världens näst största faktiskt. Området hade faktiskt ett flertal synagogor och var tidigare, och i viss grad nu också, ett judiskt kvarter.

Efter frukost upptäckte vi staden på bästa sätt; till fots. Vi såg kyrkor, slott, fler kyrkor, parlament och vackra vyer. Budapest var magiskt fint. Bra väder, härlig atmosfär, inte lika busy som Prag och väldigt promenadvänligt. En perfekt weekendstad! Även om vår vistelse bara sträckte sig över lite mer än ett dygn. Men vi hann allt ändå!

Vy från slottet.

Fiskarbastionen och kyrka med fantastiskt tak.

 
 
 

Efter mycket promenerande slog vi oss ner på Margit Island för powernap i gräset. Därefter blev det langos på tillbakavägen till vårt hostel. Efter ytterligare lite vila och uppiffning begav vi oss ut i den ännu tidiga kvällen för en båttur.

 

Fortsättning följer i Budapest by Night..

// Johanna