Eating and reading are two pleasures that combine admirably- CS Lewis

Sju dagar med familjen

Från kryssning och sol till julstämning. Faktiskt så är det julstämning i dubbel bemärkelse. Denna roman, som utspelas under jultid, lyssnades även på under julen. Passande värre! Hur som haver så är kontrasterna mot kryssningen totala..


Denna bok handlar om en alldeles vanlig, men samtidigt ovanlig (det är ju ändå en roman), familj. De ska försöka att för en gångs skull spendera julen tillsammans. Familjen Birch består av mamma, pappa och två döttrar. Till detta ska sedan fästmannen till yngsta dottern och den okände utomäktenskaplige sonen inställa sig. 


Eftersom äldsta dottern Olivia har tjänstgjort som läkare utomlands och bekämpat Haag-viruset befinner sig familjen under en sju dagars karantän. Under denna tid ska det visa sig att många hemligheter ligger och pyr..


(null)


Jag tyckte först väldigt mycket om denna bok, för att sedan tycka att den var väl förutsägbar, för att sedan tycka att den var helt okej igen. Det är en riktigt julmysig bok som gör sig bra att läsa under samma tid. Jag fick väldigt tydliga bilder framför av den här boken och om teamet bakom "Love Actually" vill sätta tänderna i en ny film har de en klockren story här.. Extra komiskt var att min egen familj var hos mig i sju dagar under samma tid som i boken!


Har ni läst den? Vad tyckte ni om den?


//Johanna

Litteratur