Eating and reading are two pleasures that combine admirably- CS Lewis

Veckans topplista

Återigen tisdag och dags för veckans topplista. Veckans tema gäller romaner som är baserade på verkliga händelser. Kul och svårt på samma gång! Jag vill helst inte välja rena självbiografier. Men det är inte helt lätt.. Men till listan då:


  1. Allt jag fått lära mig av Tara Westover. Jag har ännu inte läst den men jag har den nerladdad och redo. Den är ju oerhört omskriven så jag hoppas på en fantastisk läsupplevelse!
  2. De osynliga av Roy Jacobsen. Om livet på en nordnorsk ö. Läser den just nu och tycker den är riktigt bra. 
  3. Nora Eller Brinn Oslo Brinn av Johanna Frid. Gripande läsning om svartsjuka och att leva med smärta från endometrios. Väldigt bra! 
  4. Glöm mig av Alex Schulman. Om att leva med alkoholiserad mamma, utan att vara arg och beskylla henne?! Var väldigt fängslad av den. 
  5. Min historia av Michelle Obama. Trots spökskrivning? Och perfekt balans av personligt/privat så tyckte jag på något sätt om den. 
(null)

Sedan finns det ju en miljon till gripande berättelser! Svårt att lista alla.. På ett symboliskt plan är ju dessutom många böcker i den här genren. Verklig förbindelse finns ju med många historier. 


// Johanna

Litteratur