Eating and reading are two pleasures that combine admirably- CS Lewis

Veckans topplista-Brittisk feelgood

Återigen tisdag och dags för Veckans Topplista via Johannas Deckarhörna! Denna veckas tema är Brittisk feelgood, någonting som jag mött flera gånger i läsningen senaste året.

  1. Den i särklass bästa bok jag läst i detta ämne är Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt av Gail Honeyman. En feelgood som drar mot drama-hållet och inte är som alla andra böcker i samma genre.
  2. Diverse böcker av Jojo Moyes. Förutom den mest kända serien om Lou Clark gillar jag även Sophies Historia och Sista brevet från din älskade.Ofta har dessa böcker lite mer drama än gemene feelgood, vilket jag gillar!
  3. Jag har läst Strandcafe-serien av Lucy Diamond, men tyvärr stannar intresset där. Kommer det någon bok som får megabra recensioner kanske hon får en ny chans..
  4. Jag har läst det mesta av Jenny Colgan som getts ut på svenska. Favoritboken hittills är Den lilla bokhandeln runt hörnet.
  5. Storproducenten Lucy Dillon får jag ju inte glömma! Tyvärr blir jag alltid liite besviken när jag läser hennes böcker. De är ofta lite väl förutsägbara och händelselösa?
Jag höll på att lista Marian Keyes här, jag blir sällan besviken på hennes böcker! Efter lite källgranskning kom jag dock på att hon är från Irland.. Nästan UK men inte riktigt!

(null)

Det ska bli kul att läsa era listor om ämnet!


//Johanna


#1 - Vargnatts bokhylla

Sophies historia vill jag läsa :)

#2 - Hanneles bokparadis

gillar händelselösa böcker

#3 - Mösstanten

Eleanor Oliphant blir jag nyfiken på. Det är nog namnet som gör det.

#4 - Evelina

Eleanor Oliphant måste jag ta och läsa!

#5 - Monika

Jag har ju Den lilla bokhandeln runt hörnet oläst i hyllan :)

#6 - A ROOM OF MY OWN

Gail Honeyman blir jag riktigt nyfiken på. de andra känner jag till även om jag inte läst alla

#7 - Sara

Ja, vi är överens om Oliphanten! Sophies historia är den enda bok jag har läst av Moyes.

Litteratur