Eating and reading are two pleasures that combine admirably- CS Lewis

Strandcafeét

Som kontrast till vintern, snön och kylan kommer här en somrig och lulligullig bok. Författaren är såklart Lucy Diamond, en av Englands alla chick-lit-författarinnor. Boken har allt som en typisk engelsk feelgood-bok har; ett testamenterat hus/cafe, avliden älskad släkting, en vilsekommen huvudkaraktär, ett par söta män, en bästa vän, charmiga äldre damer som sidokaraktärer samt en hund eller två. Det känns som att alla feelgood-böcker har liknande ingredienser med små variationer. Helt enkelt lite härligt förutsägbart sådär med en eventuell touch av något extra.

I denna roman ärver Evie ett strandcafe, som man gör liksom. Hon kan inte laga mat, hon är familjens svarta får och hon vet inte riktigt vad hon vill göra med sitt liv. Hon bryter därför med sin trista vardag och flyttar till Cornwall för cafe, sol och utmaningar. På vägen möter hon på hundar, mystiska män som kan laga mat, studenter som även målar fantastiskt, änkor som vill ha sällskap och scones som behöver bakas.

 
Boken är extremt lättsmält och stundtals väldigt platt och tråkig. Känner man för något väldigt odramatiskt där det värsta som händer är att en kaka åker i golvet så är detta rätt bok. Den här boken har tagit med lite av alla klassiska chick-lit-ingredienser utan att lägga till en spännande udda ingrediens. Det blir väldigt förutsägbart. Så till er alla med en lång att-läsa-lista där denna står med kan jag lugnt säga att denna kan strykas. Det finns många fler böcker där ute som väntar på att få bli lästa!
 
// Johanna
Litteratur