Eating and reading are two pleasures that combine admirably- CS Lewis

Sweet Lolita

Första gången jag såg denna bok var i favoritaffären Pocket Shop. Jag köpte den ej då men hittade den sedan på BookBeat. Jag lyssnade igenom den i ett sträck. Det gick inte att sluta. Denna bok av Kicki Sahlstedt är helt enkelt fenomenal. Författaren själv är journalist och kriminolog, något som hon tjusigt har fört samman i denna grymma bok.

I boken möter man journalisten Aida Svantesson och kriminologen Kajan. Dessa båda kvinnor har olika bakgrund och liv, men deras vägar ska komma att mötas genom mordet på Aidas syster. Detta mord ska sedan visa sig dölja långt fler hemligheter än vad de kunnat ana.

I periferin rör sig samtidigt 13-årga Matilda. Genom nya bekantskaper söker hon kickar som ska leda in henne på allt farligare områden. Vägen mot att hamna i utsatt position som minderårig flicka ska visa sig kortare än vad man kunnat tro.

Det är spännande, rysligt, hög takt och beroendeframkallande. Personporträtten är grymma och historien är bra sammanvävd. Stockholm har sällan burit på så många dolda hemligheter.

// Johanna

Litteratur