Eating and reading are two pleasures that combine admirably- CS Lewis

På en ny nivå
Jag har en liten förkärlek för Carin Hjulströms böcker. Jag har läst alla hennes skönlitterära romaner och tycker feelgood-känslan och humorn är helt fantastisk. I ljuboksform förstärks den bra känslan ytterligare av att uppläsaren Gunilla Leining är så bra. 
 
I denna bok är Frida Fors tillbaka. Det är den femte boken om henne, och ännu finns det saker att hitta på för henne. Frida närmar sig nu 50 år och känner att hon vill bryta sin vardag med radhus och slentrinmässigt jobb på radion, som hon visserligen trivs med. Den föregående boken slutade med att hon hittade en loverboy i Frankrike. Nu, cirka ett år senare, vill hon prova sina vingar och sin franska och flytta dit för ett tag. Hon hyr ut sitt hus, tar tjänstledigt och ger sig iväg. Man skulle ju kunna tro att detta blir det stora äventyret, men det ska visa sig att de riktiga utmaningarna finns på hemmaplan. Hon måste där pressa sig upp till en ny nivå för att kunna klara av EU-möten, klimataktivister och vänskapsrelationer som knakar i fogarna. 
 
Humorn i denna bok, och feelgoodkänslan, är bestående från de föregående böckerna, men storyn kändes denna gång en aningen spretig? Det hade kunnat räcka med något av äventyren. Jag gillar däremot huvudpersonen väldigt mycket (som vanligt). Hon känns sympatisk och man hejar liksom på henne. Det ska bli spännande att se om det kommer ytterliagre upptåg från Frida Fors! I så fall kommer jag fortsätta följa hennes resa genom livet:)
 
// Johanna
Litteratur